7 juni 2015
18:00

IF Brommapojkarna 16

Referat: FC Djursholm 11 - IF Brommapojkarna 16

Borta match mot FC Djursholm. Det visar sig direkt att detta är ett väldigt bra lag. De pressar oss högt upp i planen och vi får väldigt kort tid på oss att behandla bollen. I 3:e minuten har de ett avslut i stolpen och två minuter senare trycker de in 1-0. Gurra rullar flera gånger fint ut bollen till backarna men de blir direkt pressade av motståndarnas offensiva spelare. I 7:e minuten nickar de in 2-0 och tyvärr känns det rättvist. I andra halvan av första halvlek lyckas vi flytta upp positionerna och pressa de på samma sätt som de pressade oss och vi vinner en del bollar på mittfältet. I 14:e minuten tar Oskar ett avslut men det går tyvärr utanför. Minuten senare har Fille ett avslut men målvakten gör en fin räddning till hörna. Lucas slår hörnan perfekt på bortre stolpen där Ture dyker upp och nickar in 2-1. Det roliga med det var att Ture innan matchen bad om att få komma på bortre stolpen på hörnorna, så vi bytte plats på honom och Fille. Det var minst sagt lyckat. :-) I 17:e minuten får vi ytterligare en vänster hörna. Alvin slår den i en fin båge in framför mål och där kommer Oskar med ett härligt häng, men nicken smiter precis utanför bortre stolpen. Där var det nära 2-2.
I andra börjar vi bra och förlägger lite spel på deras planhalva. I 5:e minuten är det dock oerhört nära 3-1 när Djursholm har ett väldigt fint anfall, men avslutet går utanför. Två minuter senare har Malle ett avslut men det går mitt på målvakten. Sedan tar Djursholm över mer av spelet. I 13:e minuten gör Gurra en fin räddning, men minuten senare gör de 3-1. I 18:e minuten är de hungrigare än oss inne i vårat straffområde och trycker dit 4-1. I sista minuten så snor Alvin åt sig bollen och spelar fram Malle som rullar in 4-2, vilket också blir slutresultatet.

Det råder inget tvivel om att vi förlorar mot ett bättre lag och vi får ta med oss att om alla jobbar stenhårt, går in i duellerna och rullar bollen till varandra, då kan vi spela jämt med ett så bra lag som Djursholm är. Gör vi inte det, utan lägger fokus på tjuvnyp, domaren och andra mindre viktiga saker, så har vi inte en chans mot dem.

Träning på måndag och onsdag och därefter vårens två sista matcher till helgen.